X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Rusia va continua să dezvolte relații de prietenie cu poporul Moldovei

17 mar. 2023,, 17:45   Politică
2773 0

Rusia a menținut și va continua să mențină relații de prietenie cu populația autonomiei găgăuze și dorește să dezvolte relații cu întreaga Moldovă.

Despre acest lucru a declarat vineri, 17 martie, vicepreședintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi, în cadrul unei întîlniri cu deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cimpoeș, scrie tass.ru .

"Noi întotdeauna menținem și vom menține relații de prietenie cu poporul din Găgăuzia. Vrem să dezvoltăm și relațiile cu Republica Moldova", a spus Tolstoi, adăugînd că în viața politică a Republicii Moldova există factori care nu permit încă acest lucru.

"Deși cu o serie de forțe politice noi continuăm să cooperăm în regim continuu", a subliniat deputatul.

Tolstoi a menționat că pe teritoriul Găgăuziei locuiesc persoane cu cetățenie rusă și, prin urmare, alegătorii deputaților Dumei de Stat, problemele autonomiei sînt "cunoscute și apropiate parlamentarilor". "Aici s-au adunat oamenii care nu sunt străini Moldovei", a adăugat el.


Cimpoes, la rîndul său, a subliniat că "de-a lungul anilor în Moldova guvernele s-au schimbat, dar, din păcate, atitudinea față de Autonomia Găgăuză nu s-a schimbat". Potrivit lui, multe decizii ale autorităților moldovenești au fost contrare intereselor Găgăuziei. Drept exemplu el a menționat adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova în 2012 aLegii privind nediscriminarea, care a legalizat desfășurarea paradelor minorităților sexuale.

Din partea Dumei de Stat, la întîlnire au participat șeful adjunct al fracțiunii LDPR, Iaroslav Nilov, șeful adjunct al fracțiunii ”Справедливая Россия - За правду”, Elena Drapeko, vicepreședintele Comitetului Dumei pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Artem Turov (fracțiunea ”Единая Россия”) și deputatul din fracțiunea ”Новые люди”, Anton Tkacev.

27
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?