Rusia va continua să dezvolte relații de prietenie cu poporul Moldovei

17 mar. 17:45   Politică
2183 0

Rusia a menținut și va continua să mențină relații de prietenie cu populația autonomiei găgăuze și dorește să dezvolte relații cu întreaga Moldovă.

Despre acest lucru a declarat vineri, 17 martie, vicepreședintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi, în cadrul unei întîlniri cu deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cimpoeș, scrie tass.ru .

"Noi întotdeauna menținem și vom menține relații de prietenie cu poporul din Găgăuzia. Vrem să dezvoltăm și relațiile cu Republica Moldova", a spus Tolstoi, adăugînd că în viața politică a Republicii Moldova există factori care nu permit încă acest lucru.

"Deși cu o serie de forțe politice noi continuăm să cooperăm în regim continuu", a subliniat deputatul.

Tolstoi a menționat că pe teritoriul Găgăuziei locuiesc persoane cu cetățenie rusă și, prin urmare, alegătorii deputaților Dumei de Stat, problemele autonomiei sînt "cunoscute și apropiate parlamentarilor". "Aici s-au adunat oamenii care nu sunt străini Moldovei", a adăugat el.


Cimpoes, la rîndul său, a subliniat că "de-a lungul anilor în Moldova guvernele s-au schimbat, dar, din păcate, atitudinea față de Autonomia Găgăuză nu s-a schimbat". Potrivit lui, multe decizii ale autorităților moldovenești au fost contrare intereselor Găgăuziei. Drept exemplu el a menționat adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova în 2012 aLegii privind nediscriminarea, care a legalizat desfășurarea paradelor minorităților sexuale.

Din partea Dumei de Stat, la întîlnire au participat șeful adjunct al fracțiunii LDPR, Iaroslav Nilov, șeful adjunct al fracțiunii ”Справедливая Россия - За правду”, Elena Drapeko, vicepreședintele Comitetului Dumei pentru afaceri CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Artem Turov (fracțiunea ”Единая Россия”) și deputatul din fracțiunea ”Новые люди”, Anton Tkacev.

26
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий