Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Rusia speră că asistența sa va ajuta Moldova să depășească COVID-19

24 apr. 2020,, 12:00   Politică
12076 9

Rusia speră că asistența pe care o oferă Moldovei va ajuta Republica Moldova să facă față noii infecții de coronavirus și să depășească toate consecințele provocate de aceasta, transmite Noi.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de către reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse, Maria Zaharova, referindu-se la ajutorul rusesc pentru Moldova, în contextul asistenței pe care Rusia o acordă țărilor din spațiul post-sovietic.

Ea a menționat că ultima săptămînă a fost marcată de evenimente importante în relațiile ruso-moldovenești.
Astfel, pe 17 aprilie, la Moscova a fost semnat un acord interguvernamental privind acordarea creditului de stat rusesc Republicii Moldova. În condițiile pandemiei, semnarea a avut loc la distanță între viceministrul Finanțelor al Rusiei, Timur Maximov, și ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, Andrei Neguța.

"Susținerea rusă în aceste vremuri grele este foarte necesară și oportună pentru Moldova", a subliniat oficialul MAE al Federației Ruse.

Ea a amintit, de asemenea, că la 19 aprilie a fost finalizată operațiunea comună ruso-chineză de asistență umanitară pentru Moldova. Avionul militar de transport AH-124 "Ruslan" al Rusiei a transportat din Shanghai la Chișinău peste 50 de tone de produse medicale chineze pentru combaterea coronavirusului. Acestea sînt kituri de diagnosticare, dezinfectante, mijloace de protecție, aparate respiratorii și multe altele.


"Mizăm pe faptul că asistența acordată va ajuta Moldova să facă față noii infecții de coronavirus și să depășească toate consecințele provocate de aceasta", a subliniat Maria Zaharova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?