Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia ar putea decide arestarea în absență a lui Renato Usatîi

28 apr. 2020,, 12:10   Politică
5237 4

În timpul apropiat, Departamentul de anchetă al MAI va depune la Curtea Tverskaia o petiție privind arestarea în absență a politicianului moldovean, primarul de Bălți, Renato Usatîi. Acest lucru este necesar pentru căutarea acestuia pe linia Interpolului. Despre aceasta a anunțat Canalul Telegram ВЧК-ОГПУ.

"Potrivit Ministerului de Interne al Federației Ruse, Usatîi a participat la mega-spălătoria "Laundromat" și a spălat prin ea sute de milioane de ruble ale echipei KUM (echipa deținea și SRL "KUM"). Aceasta este prescurtarea de la Andrei Krapivin (apoi el a fost înlocuit de fiul său Alexei), Boris Ușerovici, Valerii Markelov. Aceștia sînt co-proprietari ai GC 1520, care au primit fonduri gigantice de la Calea Ferată Rusă. Iată aceste fonduri au fost spălate.

În 2012, Usatîi a fost deja interogat privind activitatea KUM. Dar atunci el a recunoscut doar deținerea dublei cetățenii (a Rusiei și Moldovei) și reședința la Moscova. În 2012, KUM avea influențe și legături foarte mari în forțele de ordine, și atunci problemele privind ancheta au fost rezolvate", se spune pe canalul telegram ВЧК-ОГПУ.

De asemenea, autorii au publicat o mărturie dintr-un dosar penal în care Renato Usatîi este confirmat ca cetățean al Rusiei.
Amintim că săptămîna trecută, Renato Usatîi, suspectat de scoaterea din Federația Rusă a peste 500 de miliarde de ruble prin intermediul unei bănci moldovenești, a fost acuzat în absență în Federația Rusă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, acuzațiile sînt înaintate în baza articolului "Organizarea unei grupări criminale sau participarea la ea", "Efectuarea unor operațiuni valutare de transfer al mijloacelor bănești în valută străină sau în moneda Federației Ruse în conturile nerezidenților cu utilizarea de documente false".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?