X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia acuză Statele Unite că orchestrează o „revoluție” în Republica Moldova

20 oct. 2020,, 16:20   Politică
9058 14

SUA pregătesc o revoluție colorată în Moldova în cazul victoriei lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale.

Potrivit tass.ru, acest lucru a fost declarat de către directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, adăugînd că Statele Unite „intervin fără scrupule în afacerile interne ale statelor prietenoase Moscovei”.

„Acum vedem clar că americanii pregătesc un scenariu „revoluționar” (după evenimentele din Belarus și Kîrgîzstan) și pentru Moldova care în noiembrie va alege președintele. Ei nu sînt mulțumiți de actualul șef al statului, Igor Dodon, care susține relații constructive cu țările CSI, inclusiv cu Rusia”, a subliniat Serghei Narîșkin.

„Apreciind șansele lui Igor Dodon la victorie drept preferabile, Departamentul de Stat al SUA i-a ordonat Ambasadei sale la Chișinău să instige în prealabil opoziția la organizarea acțiunilor de protest în masă în cazul realegerii lui, cu solicitarea anulării rezultatelor votării. ONG-urile și mass-media afiliate cu SUA deja aruncă în spațiul informațional falsuri despre planurile autorităților de a recurge la fraudări”, a menționat Serghei Narîșkin.

El a subliniat că diplomații de la Ambasada SUA îi conving pe militarii moldoveni să nu blocheze eventualele proteste stradale și să treacă imediat de „partea poporului”.


„Există informații despre pregătirea pentru sosirea în Moldova a unui grup de specialiști americani în domeniul revoluțiilor de catifea „cu sarcini clare”, a menționat șeful SIE al Federației Ruse.

El a subliniat că SUA continuă să intervină fără scrupule în afacerile interne ale statelor prietenoase Moscovei în jurul perimetrului frontierelor rusești. „Încercări dure de a influența situația postelectorală se întreprind în Belarus și Kîrgîzstan”, a spus Serghei Narîșkin.

„Constatăm cu regret că SUA, care declară atît de tare că nu acceptă nicio intervenție externă în lupta electorală din SUA, uită rapid acest postulat atunci cînd este vorba de necesitatea de a asigura interesele conjuncturale ale Washingtonului în străinătate. În acest caz, un astfel de concept ca suveranitatea unui stat străin ajunge pe planul doi. Într-adevăr, SUA sînt mai presus de toate”, a menționat directorul SIE al Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?