X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rusia a trimis la Interpol pachetul de acte în privința lui Usatîi

11 aug. 2020,, 08:45   Politică
6192 4

Rusia a trimis la INTERPOL tot pachetul de acte în privința căutării și reținerii lui Renato Usatîi, informează Telegraph.md, cu referire la portalul rucriminal.info.

Potrivit sursei, Rusia a trimis la sediul INTERPOL toate documentele pentru includerea lui Renato Usatîi pe lista internațională a căutărilor de către această organizație. Anterior, Curtea Tverskoy din Moscova s-a pronunțat asupra arestării sale în absență, transmite Știri.mdcu referire la Telegraph.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, Usatîi ar fi fost membru al mega-spălătoriei „Laundromat” și prin aceasta a spălat sute de milioane de ruble de la gruparea КУМ (gruparea deținea și ООО «КУМ»).

Potrivit canalului de telegram ВЧК-ОГПУ, denumirea «КУМ» este o prescurtare a lui Andrei Krapivin (atunci fiul său Alexei l-a înlocuit), Boris Usherovich, Valery Markelov. Este vorba despre coproprietarii ГК 1520, care au primit fonduri gigantice din partea Căilor Ferate Ruse prin contracte fictive. Aceste fonduri au fost spălate. În 2012, Usatîi a fost deja interogat cu privire la activitățile «КУМ». Dar atunci a mărturisit doar că are dublă cetățenie (a Federației Ruse și Moldova) și reședința permanentă la Moscova. În 2012, influența și conexiunile «КУМ» dintre forțele de securitate au fost foarte mari, iar problemele cu ancheta au fost rezolvate.

Alături de Renato Usatîi, în același dosar sînt menționați Veaceslav Platon și Vladimir Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?