X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rusia a răspuns la declarația lui Sandu privind retragerea pacificatorilor din Transnistria

21 noi. 2020,, 09:45   Politică
16196 34

Senatorul rus Alexei Pușkov a răspuns la declarația președintelui ales al Moldovei, Maia Sandu, privind retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria. El a scris despre acest lucru în contul său Twitter.

Politicianul a amintit că pacificatorii ruși asigură securitatea în Transnistria. "Prezența lor de aproape 30 de ani servește drept garanție a păcii în regiune și protejarea oamenilor care locuiesc acolo", a declarat Pușkov. El a adăugat că 220 de mii dintre ei sînt cetățeni ruși, iar securitatea lor este "mai importantă decît declarațiile noului președinte al Moldovei", relatează lenta.ru.

Colegul lui Pușkovîn Consiliul Federației, Andrei Klimov, a menționat într-o discuție cu NSN că retragerea pacificatorilor ar putea duce la escaladarea conflictului. "Dacă vor pleca de acolo, ar putea începe o nouă etapă fierbinte a conflictului, ceea ce nu va fi plăcut nimănui", a subliniat el.

În același timp, Klimov a indicat că partea rusă este întotdeauna gata să rezolve problemele în planul politico-diplomatic. El a mai spus că Moldova trebuie să renunțe la dorința de a mulțumi cursului politic al SUA, căruia nu-i pasă de oamenii care locuiesc în Transnistria.

Maia Sandu, președintele ales anterior, a declarat că "abordarea blîndă" în negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean nu a fost eficientă.


Ea consideră că statutul Transnistriei după reintegrare trebuie încă găsit. Ea s-a pronunțat împotriva federalizării Moldovei propuse anterior de actualul președinte Igor Dodon. Potrivit ei, formatul de reglementare a conflictului ar trebui să includă retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?