X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Rusia a îndemnat UE și România să renunțe la politica dublelor standarde și să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova

23 dec. 2020,, 14:50   Politică
8138 4

Rusia a îndemnat Uniunea Europeană să renunțe la politica dublelor standarde și să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova. Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a precizat că ultimele declarații ale oficialilor UE și a celor de la București cu privire la documentele votate de Parlamentul de la Chișinău, sînt destul de critice și cu elemente de șantaj.

„Inițial, reprezentatul UE a acuzat deputații din Moldova că inițiativele legislative au fost votate în grabă și netransparent, cu susținerea unor persoane corupte. Ulterior, activitatea deputaților a fost criticată de către reprezentatul UE la Chișinău, care a făcut o legătură cu ajutorul financiar pentru Republica Moldova”, a menționat Zaharova.

Reprezentatul oficial al Ministerului rus de Externe s-a referit și la declarațiile autorităților romîne: “Ei spun că legile votate de parlamentul de la Chișinău influențează negativ dezvoltarea și stabilitatea financiară a țării”. În context, Zaharova a amintit că acum trei ani, cînd limba rusă a fost marginalizată, iar buletinele de știri și emisiunile analitice rusești au fost interzise, UE și Romînia nici nu au pomenit de discriminare.

Diplomatul rus a precizat că deciziile luate de Parlamentul Republicii Moldova au un rol important pentru politica internă a țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?