Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Roşca: "Plahotniuc și ortacii săi vor face tot posibilul pentru a destabiliza situația"

18 iun. 2019,, 13:10   Politică
6927 5

Lucrurile din ţara noastră au ajuns astăzi într-o stare şubredă, iar încercările de a destabiliza situaţia vor continua.

De această părere este fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova, ex-vicepreședinte al Parlamentului și fost lider al PPCD, Iurie Roşca, potrivit căruia actuala guvernare de la Chişinău trebuie să ia atitudine pentru ca situaţia să nu se înrăutăţească şi mai mult.

"Sper că Andrei Năstase, Maia Sandu și Igor Dodon, ca și coechipierii lor, înțeleg foarte bine cât de șubredă este starea de lucruri în țară. Plahotniuc și ortacii săi vor face tot posibilul pentru a destabiliza situația, pentru a dinamita relațiile de parteneriat între liderii blocului ACUM și socialiștii lui Igor Dodon, pentru a arunca pe piața media tot felul de materiale compromițătoare împotriva acestora. Tocmai de aceea se impune luarea unor măsuri radicale și cât mai rapide pentru demantelarea și lichidarea completă și definitivă a grupării criminale Plahotniuc. Situația este una extraordinară și tocmai de aceea se impun măsuri extraordinare", scrie fostul politician într-un articol publicat de flux.md.

Iurie Roşa spune că primele acţiuni, care trebuie să fie întreprinse în mod urgent, sînt obținerea demisiei Procurorului general, eliberarea sistemului judecătoresc din mrejele mafiei lui Plahotniuc, precum şi preluarea controlului asupra SIS, a Procuraturii Anticorupție și a CNA. La fel, fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova declară că o măsură absolut necesară și tot atît de urgentă este scoaterea Partidului Democrat în afara legii și confiscarea tuturor bunurilor care îi aparțin.

"Asta ar constitui o formă de lustrație, de decriminalizare a mediului politic, de anihilare a unei organizații extrem de periculoase pentru interesele fiecărui cetățean. O altă măsură la fel de urgentă este neutralizarea tuturor instrumentelor de manipulare a opiniei publice, în mod special a posturilor TV și radio, deținute prin intermediul unor firme off-shore de către oligarhul fugit. Pentru asta, între altele, se impune instalarea unei componențe noi a Consiliului Audiovizualului. Retragerea licențelor de emisie și stingerea acestor focare de dezinformare și intoxicare în masă trebuie să fie făcută fără nici o ezitare", a adăugat Roşca.


Fostul lider al PPCD mai spune că noua guvernare trebuie acum să apeleze şi la măsuri excepţionale, doar pentru a elibera întreaga ţară din mîinile lui Vlad Plahotniuc.

"Noua putere nu este doar în drept, dar și are obligația să adopte orice măsură specială care ar permite scoaterea țării din mrejele mafiei lui Plahotniuc. Asta pentru că jocul de-a democrația cu o asemenea grupare criminală ar putea fi fatal pentru Moldova", a adăugat Iurie Roşca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?