X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Roșca: Fermierii ar trebui să protesteze și în fața hipermarketurilor

22 dec. 2020,, 18:19   Politică
9175 3

Analistul Iurie Roșca a vorbit despre protestul agricultorilor din țară în cadrul unei noi ediții a emisiunii sale "Confesiunile unui optimist creștin".

Roșca a remarcat că oricît de justificate ar fi aceste acțiuni de protest în fața autorităților, la fel de justificate ar fi protestele organizate de aceiași agricultori în fața hipermaketurilor din țară: cum ar fi lanțul de magazine Kaufland sau Metro. Protestele ar trebui să se desfășoară și la sediile marilor firme importatoare de produse agricole.

Potrivit lui, principala maladie economică a R.Moldova este generată de către regimul de liber schimb impus de Occident statelor din spațiul ex-comunist.

„Protestele celor din centrul capitalei sînt, deși justificate - parțiale și naive, atît timp cît R. Moldova este inundată cu produse agricole provenite din exterior. Oricît ați solicita Guvernului să vă dea pomeni, subvenții, să reducă taxa TVA, treaba asta nu rezolvă problema R.Moldova. Cei din centrul capitalei care țin discursuri nu sînt întotdeauna persoane onorabile. Sînt un fel de lideri care administrează vaste terenuri agricole. Am îndoieli că solictarea pe care o fac aceste grupuri de presiune, în cazul satisfacerii integrale a cerințelor, s-ar resimți susținerea financiară și în buzunarul oamenilor de rînd de la sate”, a menționat Iurie Roșca.

Analistul a mai menționat că structura ramurei agricole în R.Moldova este deformată, nefuncțională. Avem nevoie de o agricutulră de proximitate, o agricultură a micilor proprietari care să satisfacă piața internă”, a menționat Iurie Roșca.


El a mai adăugat că suveranitatea economică este norma de aur pentru orice stat care dorește să renască economic și să nu fie în postura de țară care este invadată de mărfuri străine și furnizează în exterior brațe de muncă iefitine și necalificate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?