X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Roșca, adresîndu-se către Dodon: Opriți colonizarea economică!

30 iun. 2018,, 13:14   Politică
8240 11

Fostul viceprim-ministru, ex-vicepreședintele Parlamentului, fostul lider al PPCD, jurnalistul Iurie Roșca i-a adresat o scrisoare deschisă președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu solicitarea de a opri colonizarea economică a țării.

El a atras atenția președintelui asupra faptului că politică de colonizare economică a țării promovată de actualul guvern ar putea avea consecințe grave pentru poporul nostru. Este vorba de adoptarea unei serii de acte normative și legislative care deschid calea spre obținerea cetățeniei moldovenești de către orice străin în schimbul unei sume de bani. În plus, se prevede vînzarea celei mai valoroase resurse strategice a poporului nostru – terenurile agricole fertile, notează Noi.md.

Iurie Roșca a subliniat că însăși ideea de vînzare a cetățeniei este monstruoasă, deoarece este identică cu vînzarea de patrie, sub pretextul plauzibil că nu ai suficienți bani pentru a o întreține. El a menționat că ideea de factură neoliberală privind caracterul absolut benefic al investițiilor străine subminează în totalitate suveranitatea politică a țării, care devine o ficțiune în absența suveranității economice.

Jurnalistul și-a exprimat regretul că adoptarea acestor norme legislative, care subminează în mod semnificativ interesele naționale ale țării, a trecut practic neobservată de opinia publică. Dar, în ciuda faptului că legile au intrat în vigoare, președintele are dreptul constituțional de a înainta o inițiativă legislativă și, prin urmare, poate propune Parlamentului proiectele corespunzătoare de anulare a acestora.


Jurnalistul a subliniat în scrisoare riscurile specifice la adresa securității naționale, inclusiv alimentare, riscurile de pătrundere pe teritoriul nostru a grupurilor teroriste sub masca investitorilor străini și de proaspeți cetățeni ai Republicii Moldova.

Iurie Roșca l-a îndemnat pe președinte să prevină eșecul total al șanselor de relansare economică a țării prin vînzarea celei mai valoroase resurse strategice pentru națiunea noastră – terenurile fertile.

„În prezent, viitorul țării este în mîinile voastre. Poziția Dumneavoastră puternică, patriotică și demnă a unui om de stat va fi foarte apreciată de majoritatea absolută a poporului nostru. Moldova nu trebuie să devină o colonie economică de capital străin mare, dar o țară europeană capabilă să apere și să dezvolte propria economie prin implicarea tuturor pîrghiilor publice și juridice”, a punctat Iurie Roșca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?