X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Roibu: „Unirea” seamănă vrajbă între moldoveni

15 mar. 2018,, 10:22   Politică
6041 8

Unionismul este un fenomen nociv, periculos pentru Moldova, care poate duce inclusiv la un război civil pe Nistru.

Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Mişcării de Tineret „Urmaşii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, şi a fost făcută în contextul în care, în ultima vreme, cîteva localităţi din ţara noastră au semnat aşa-zise declaraţii de unire cu România.

Potrivit lui Roibu, acţiunile de acest gen nu fac nimic altecva decît să-i învrăjbească pe cetățenii Moldovei.

„Fenomenele unioniste de azi învrăjbesc cetățenii Moldovei. Cu regret însă constat că oponenții din tabăra unionistă nu au niciun argument pentru dezvoltarea țării decît doar că lichidarea Moldovei este visul lor secular. Unionismul deschide calea spre independența Găgăuziei și a Transnistriei, iar acesta este un scenariu foarte sumbru pentru Republica Moldova”, a menţionat Dumitru Roibu.

În acest context, preşedintele Mişcării de Tineret „Urmaşii lui Ştefan” trage un semnal de alarmă şi îndeamnă cetăţenii să nu permită altor forţe să distrugă statalitatea şi suveranitatea Republicii Moldova.


„Moldova este a moldovenilor, a tuturor cetățenilor Moldovei. Noi trebuie să ne facem ordine acasă, să ne apărăm interesele naționale, să ne apărăm și să ne dezvoltăm suveranitatea, precum și să întregim țara și națiunea moldovenească. Avem o națiune distinctă de cea română, avem limba moldovenească, cultura moldovenească și, cel mai important – dorința de a trăi în pace și bună înțelegere cu toate țările, fără amestec din afară”, a conchis Roibu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?