Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Roibu: Țîcu a dat dovadă de lipsă de respect față de statul R.Moldova (VIDEO)

26 noi. 2019,, 18:46   Politică
7666 4

Declarațiile deputatului neafiliat Octavian Țîcu făcute recent în cadrul unei conferințe, la Cernăuți, prin care a fost contestată etnia moldovenească, reprezintă o sfidare a poporului și a bunului-simț.

Opinia aparține liderului Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, care a condamnat public comportamentului deputatului Țîcu.

Activistul civic este de părere că prin asemenea declarații controversate sînt puse în pericol relațiile de bună vecinătate dintre R.Moldova și România.

„Octavian Țîcu a dat dovadă de lipsă de respect față de statul în care activează, față de poporul care l-a angajat să slujească. Nu este nimic altceva decît o sfidare a bunului-simț. Faptul că această organizație, Centrul Cultural Român din Cernăuți, este finanțată din bugetul României, iar ei desfășoară activități care sfidează buna vecinătate dintre R.Moldova și România, creează premise pentru apariția conflictelor interetnice”, a comentat Roibu.


El a subliniat că organizatorii unor asemenea conferințe publice, care au drept scop periclitarea păcii interetnice, trebuie să fie atrași la răspundere.

„Cred că avem nevoie de proiecte nu care să ne dezbine, dar care să ne unească și să asigure relații bune între poporul moldovenesc și cel românesc, relații de colaborare și bună vecinătate”, a o conchis Roibu.

Conferința la care a participat deputatul Octavian Țîcu a avut genericul: ,,Minorități naționale inventate. Moldovenismul: politici, cauze, efecteˮ și s-a desfășurat pe 23 noiembrie la Cernăuți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?