COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Roibu: Răspunsul lui Chicu a fost unul demn

Roibu: Răspunsul lui Chicu a fost unul demn

Replica dată de premierul Ion Chicu europarlamentarului român Siegfried Mureșan a fost una pe măsura declarațiilor critice făcute de politicianul român.

Opinia aparține lui liderului Mișcării de Tineret Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la Canal 2, notează Noi.md.

Roibu se arată convins că Chicu, fiind un om cu caracter, nu putea lăsa fără răspuns un asemenea atac la adresa guvernului pe care îl conduce.


„În viziunea mea ceea ce s-a întîmplat nu a făcut bine nici poporului român, nici poporului moldovenesc, cu atît mai mult relațiilor moldo-române, dar nu trebuie de agravat atît de mult situația. Este un lucru normal, este un proces politic continuu. Este adevărat că cei doi actori politici se află pe poziții diferite și atunci cînd unul dintre ei își permite să facă asemenea declarații la adresa R.Moldova, întrebarea este cu ce oczaie? Cine este el în relațiile moldo-române?”, a comentat Roibu.

Activistul civic afirmă că Siegfried Mureșan a urmărit prin declarațiile critice la adresa Guvernului Chicu, să-i favorizeze pe unii lideri politici de la Chișinău, în special pe Maia Sandu.

„Ion Chicu este un om cu caracter, deci nu putea să lase un asemnea atac fără răspuns. Gîndiți-vă în ce context a apărut declarația lui Mureșan, cred că a fost o provocare. Nu uitați că Mureșan face parte din Partidul Popular European care cooperea cu PDA și PAS. Cred că a fost încercare de a juca în favoarea Maiei Sandu, astfel încît Sandu să-și ceară scuze în fața poporului român și să apară drept salvatoarea relațiilor moldo-române, ceea ce nici pe departe nu e așa”.

„Răspunsul lui Chicu putea să aibă alte forme, dar în esență mulți cred că a fost un răspuns demn”, a conchis Dumitru Roibu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load