COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7825
Criza energetică stiri: 499

Roibu: Problemele moldovenilor din Ucraina nu au fost discutate la Kyiv

13 ian. 2021,, 12:31   Politică
4518 6

Un subiect important care a fost ignorat cu desăvîrșire, ieri, în cadrul vizitei efecutate la Kyiv de către Maia Sandu este soarta conaționalilor moldoveni din Ucraina, afirmă liderul Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, citat de Noi.md.

El a remaract că întrevederile dintre șefii de stat sînt binevenite mai cu seamă dacă aduc anumite efecte benefice pentru cetățeni, și nu au loc doar „de dragul declarațiilor mărețe”.

Problemele cu care se confruntă moldovenii din Ucraina nu a fost incluse pe agenda discuțiilor dintre Sandu și Zelensky, subliniază Roibu.

„Cunoaștem că în urma conflictului din estul Ucrainei, Guvernul ucrainean a pornit o politică de deznaționalizare, cu caracter antirusesc, dar în urma căreia au avut de suferit moldovenii din Ucraina, care conform ultimului recensămînt constituie 250 de mii. În urma acestor politici, moldovenii pierd dreptul de a învăța în limba moldovenească în școlile din regiunea Cernăuți și Odesa, iar noi nu înțelegem de ce moldovenii trebuie să pătimească în urma conflictelor interne ale Ucranei”, a comenat Roibu.

Activistul civic mai spune că cetățenii ucraineni din Moldova se bucură de toate drepturile lor, iar Maia Sandu în calitate de șef de stat trebuie sa facă tot posibilul pentru ca acest lucru să fie reciproc.


„Modovenii din Ucraina merită mai mult, iar asta nu e doar datoria Guvernului ucrainean, ci și responsabilitatea morală a conducerii R.Moldova, inclusiv a Maiei Sandu. Sperăm ca dna Sandu pe viitor va ține cont nu doar de interese corporatiste și de imaginea sa, dar și de interesul național al Moldovei, care include și soarta moldovenilor din Ucraina”, a concluzionat liderul Mișcării de Tineret.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X