Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Roibu către premierul României: Moldova nu este România

14 aug. 2020,, 17:00   Politică
5135 14

Liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a comentat declarația premierului României, Ludovic Orban, prin care a îndemnat autoritățile de la Chișinău să nu politizeze tema gazoductului Ungheni - Chişinău.

În discursul său, Dumitru Roibu a menționat că această "investiție de suflet" a părții române are, de fapt, strict interes economic. Totodată, el i-a amintit premierului României că „Basarabia” nu mai există.

"Domnule Ludovic Orban…

Dacă aveți aptitudinea de a guverna România, aveți și amabilitatea de a da dovadă de un pic de amabilitate. Pentru mintea dumneavoastră, precum și a multora care vă înconjoară, „Basarabia” nu mai există. Deja este absurd să folosiți acest termen.

Despre politizarea subiectelor, guvernele voastre constant sînt cele care:
- ați politizat Biserica Ortodoxă Română;
- falsificați istoria;
- operați cu falsuri în discursuri;
- manifestați atitudine arogantă, dar deja inacceptabilă;
- finanțați organizații, acțiuni, partide și oameni care distrug Moldova (personal dumneavoastră vă doresc din partea Ungariei aceeași);
- nu vreți să recunoașteți că faceți anumite „investiții” pentru un potențial teritoriu românesc.


Vă spun eu... uitați. Moldova nu este România, Moldova nu este a voastră și nu va fi. Astfel, vremelnic sînteți dumneavoastră, cu tot cu privirea aparent deșteaptă și înțeleaptă. Au mai fost prim-miniștri...

Și pînă la urmă, această investiție a dvs. de suflet are strict interes economic așa că, mai puține balade, și mai mult interes", a comentat Roibu pe o rețrea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?