Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Roberta Metsola: „Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat”

24 mai. 2023,, 15:19   Politică
2787 2

În ajunul Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie, care va avea loc la Chișinău, Roberta Metsola, a declarat că Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat, un aliat.

„Uniunea Europeană este alături de Moldova. Este alături de conducerea țării și de cetățenii acesteia. Susține alegerea pro-europeană. Moldovenii se pot mîndri cu acest curaj de care au dat dovata țînînd piept intimidării Rusiei. Ei se pot mîndri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova un prieten adevărat, un aliat. Pentru că noi nu avem nicio îndoială - viitorul nostru este împreună. Moldova nu este singură”, a spus președinta Parlamentului European.

Duminică trecută Roberta Metsola a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova, participînd la Adunarea „Moldova Europeană”.

Roberta Metsola a ținut un discurs istoric pentru țară noastră pe scenă din Piață Marii Adunări Naționale, în față a zeci de mii de moldoveni, transmițînd un mesaj clar de susținere pentru țară noastră, spunînd ferm că Europa întîmpină Republica Moldova cu brațele și inima deschisă.

De menționat că 46 de delegații din 47 au confirmat oficial că vor fi prezente la evenimentul din 1 iunie.


Cei 47 de președinți și șefi de guverne, care urmează să vină în țară noastră pe dată de 1 iunie, vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina, apărarea democrației și consolidarea securității energetice.

Comunitatea Politică Europeană a fost creată anul trecut, la inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron. Prima reuniune a avut loc in octombrie, anul trecut, la Praga.



4
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?