Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Roberta Metsola, la Chișinău: „Europa este alături de dumneavoastră”

11 noi. 2022,, 09:23   Politică
2236 0

Uniunea Europeană rămîne alături de R. Moldova și va continua să fie. Despre aceasta a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, Roberta Metsola, Președinta Parlamentului European, care se află într-o vizită oficială în țara noastră.

„Europa este alături de dumneavoastră și vom fi alături și în continuare. Vom ajuta RM ca să își diversifice resursele energetice, pentru a asigura securitatea energetică în Moldova. Din numele Parlamentului vreau să vă asigur că sîntem gata să facem mai mult și să ne mișcăm și mai rapid decît am făcut-o pînă acum”, a declarat Roberta Metsola.

Președinta Parlamentului European a amintit și despre campaniile de dezinformare, care sînt „o amenințare prezentă în toată UE”.

„Este o amenințare la adresa societății noastre. Acest lucru creează instablitate, creează aceste minciuni. Noi trebuie să vorbim tare, să ne spunem opinia, să le spunem lucrurilor pe nume. Parlamemtul European lucrează alături de UE pentru a consolida transparența și pentru a ajuta cît de mult putem”, a concluzionat Roberta Metsola.

Amintim că, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va avea, astăzi, un discurs în Parlamentul moldovenesc. Despre acest lucru a anunțat speakerul Igor Grosu pe parcursul zilei de ieri.

2
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?