Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Roberta Metsola către Natalia Gavrilița: „Am văzut cît de eficiente sînt acțiunile voastre în procesul de aderare la UE”

11 noi. 2022,, 17:45   Politică
3156 1

Republica Moldova va fi sprijinită în continuare de Parlamentul European în gestionarea procesului de aderare la Uniunea Europeană și consolidarea rezilienței în fața provocărilor actuale. Prioritățile dialogului moldo-comunitar și domeniile în care cooperarea necesită a fi intensificată au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavrilița cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Șefa Executivului a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în implementarea agendei de integrare, asumate de Republica Moldova, accentuînd în principal rezoluțiile prin care a fost solicitată acordarea statutului de țară candidat pentru aderare la UE. În context, prim-ministra a reiterat faptul că autoritățile sînt hotărîte să implementeze cele 9 condiționalități, în vederea deschiderii negocierilor de aderare, la nivel național fiind elaborat un Plan de acțiuni care conține măsurile necesare în acest sens.

„Dorim să ne rămîneți alături în realizarea următorilor pași esențiali pentru viitorul nostru în familia UE. Simțim și apreciem solidaritatea europeană, în special acum, cînd ne confruntăm cu multiple crize și muncim pentru ca cetățenii noștri să trăiască trăi în condiții de siguranță și bunăstare”, a spus Natalia Gavrilița.

„Vizita mea vine în perioada marilor provocări pentru Republica Moldova. Am văzut cît de mult lucrați asupra realizării obiectivelor stabilite, cît de eficiente sînt acțiunile voastre și toți pașii pe care îi parcurgeți în procesul de aderare la UE. De aceea, vom continua să ajutăm țara voastră. Avem misiunea de a identifica împreună prioritățile pentru perioada imediat următoare, pentru a putea oferi suportul nostru și, evident, vom trece la acțiuni pe termen mediu și lung”, a menționat Roberta Metsola.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, consecințele negative asupra stabilității socio-economice a Republicii Moldova și crizele în lanț, generate de războiul din Ucraina. În mod special, părțile s-au referit la criza energetică și identificarea surselor alternative de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin participarea țării noastre la Platforma Energetică a UE.

0
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?