Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rezoluția ONU privind Transnistria a complicat relațiile dintre Chișinău și Moscova

10 iul. 2018,, 17:30   Politică
4217 4

Rezoluția ONU privind retragerea trupelor ruse din Transnistria a complicat relațiile dintre Chișinău și Moscova.

Această opinie a fost exprimată de către ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguța, transmite RIA Novosti, citată de Noi.md.

„Moscova este indignată de Rezoluția Adunării Generale a ONU privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Rezoluția a complicat relația și fără asta dificilă cu Rusia”, a menționat Andrei Neguța la întîlnirea dintre ambasadori cu conducerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Potrivit lui Neguța, sub semnul întrebării stau chiar și consultările interministeriale de la Moscova, programate pentru 25 iulie.

„Poate că vor fi amînate pentru o dată ulterioară. Oficial acest fapt este explicat prin căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, neoficial – prin dorința de a face o pauză după aprobarea rezoluției”, a spus ambasadorul Moldovei în Rusia.


Proiectul de rezoluție cu apelul de retragere a trupelor ruse din Transnistria, propus de Republica Moldova, a fost supus votului la 22 iunie curent. Documentul a fost susținut de 64 de state, împotrivă au votat 14. Alte 83 de țări s-au abținut.

Rezoluția exprimă „profunda îngrijorare“ cu privire la desfășurarea trupelor ruse pe teritoriul Moldovei „fără acordul acestui stat, care este membru al ONU“. De asemenea, Rusia este "îndemnată" să finalizeze retragerea trupelor din Transnistria.

Ministerul rus de Externe, la rîndul său, a subliniat că rezoluția ar putea submina progresul fragil al reglementării în regiune.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că discuția despre retragerea trupelor ruse este „o campanie ieftină de PR“, care înrăutățește poziția Chișinăului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?