Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Revolte la Parlament: Guvernul ”ne pune macaroane pe urechi”

1 mar. 2018,, 10:37   Politică
4551 0

Fracțiunile de opoziție au cerut astăzi audierea ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, pe marginea raportului emis de Consiliul miniștrilor de externe ai UE privind situația din Republica Moldova, notează Noi.md.

Propunerea a fost înaintată de fracțiunea PLDM și susținută de socialiști, comuniști și liberali. „Aceste concluzii trebuie audiate în mod public și transparent, pentru că raportul este unul extrem de important”, a declarat deputatul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc.

„S-au constatat mai multe fărădelegi: eșuarea reformei justiției, pentru care au fost alocați 100 de milioane de euro; a fost criticată dur activitatea Legislativului; așa-zisa lege a propagandei, care vine în contradicție cu dreptul internațional, îngrădește libertatea presei. Guvernarea nu a făcut nimic pentru a recupera banii furați”, a remarcat deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Și liderul PCRM, Vladimir Voronin, a opinat că Guvernul trebuie să dea explicații pe marginea restanțelor pe care le are față de societate și partenerii de dezvoltare.

„Eu nu știu cum calculează ei procentajul acțiunilor îndeplinite, dar în realitate vedem cu totul altceva. Chiar ceea ce se cere nu se realizează. Susținem audierea ministrului și exercitarea controlului parlamentar asupra activității Guvernului”, a punctat el.


La rîndul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a arătat revoltat că atribuția de exercitare a controlului parlamentar asupra executivului nu este respectată. „Guvernul ne pune macaroane foarte serioase pe urechi și Parlamentului, și cetățeanului. Controlul din partea Parlamentului nu funcționează”, a spus Ghimpu.

În replică, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a sugerat că ceea ce se propune este populism.

„De cînd ați plecat, a rămas de la voi acolo o geantă de macaroane. Moțiunea de săptămîna trecută demonstrează încă o dată că guvernarea are multe de spus, deși noi nu spunem niciodată că toate problemele au fost rezolvate”, a spus el.

Propunerea de organizare a audierilor nu a întrunit numărul necesar de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?