Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Revenco: Vom susține scoaterea Partidului Șor în afara legii

9 noi. 2022,, 09:12   Politică
2520 1

„Partidul Șor dovedește, în ultimele 8 săptămîni, că este parte a unei acțiuni coordonate, a unei grupări care acționează coordonat, pe banii furați ai R. Moldova, inclusiv cu suportul unor grupuri de interes străine care au în spate Moscova și care încearcă să destabilizeze situația, să schimbe cursul democratic al Republicii Moldova”, a declarat Ana Revenco.

Oficialul guvernamental a precizat că acțiunile Partidului Șor au loc profitînd de situația tensionată actuală în domeniul economic și social, transmite Tvr Moldova.

„Este mult prea suficient pentru a realiza următorul pas, mult mai ferm ( de a scoate în afara legii Partidul Șor - n.r ). Vom susține acest demers și suplimentar vor fi susținute și investigațiile aflate în desfășurare”, a spus Ana Revenco.

Ministrul a mai menționat că organizatorii protestelor din Chișinău încearcă să racoleze tineri fără experiență de viață și care pot fi manipulați.

„Contra unor sume de bani, acești tineri sînt instigați să opună rezistență prin violență și să facă acțiuni care ar viza semnificativ inclusiv viața și siguranța lor”, a spus ministrul.


Ana Revenco a mai precizat că astfel de tineri sînt motivați să acționeze contra propriului viitor.

„Au încercat să recruteze tineri din Chișinău, apoi au mers în teritoriu. Au fost tentative să aducă grupuri de tineri inclusiv din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană. Fiecare din cei care vor fi prinși în acțiuni de destabilizare vor fi sancționați corespunzător”, a precizat Ana Revenco.

4
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?