X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Reuniunea în formatul „5+2” va fi convocată în luna mai

28 mar. 2018,, 12:28   Politică
4169 4

Anul 2018 poate fi unul istoric pentru soluționarea conflictului transnistrean, a declarat reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini , în cadrul conferinței de totalizare a vizitei întreprinse în Moldova, notează Noi.md.

Frattini afirmă că a primit semnale pozitive atît din partea Chișinăului, cît și a Tiraspolului în aceea ce privește disponibilitatea de a avansa pe filiera negocierilor.

După vizita de la Chișinău și Tiraspol sunt tot mai convins că progresul în acest proces va continua. Am auzit mesaje important în cadrul întrunirilor mele cu președintele, premierul, liderul coaliției de guvernare, dl Plahotniuc. De asemenea am primit mesaje pozitive ieri la Tiraspol, a declarat Franco Frattini.

Reprezentantul OSCE a salutat faptul că multe dintre acordurile semnate anul trecut la Viena au fost implementate total sau parțial. El și-a exprimat încrederea că problema plăcuțelor de înmatriculare transnistrene, a deblocării accesului la terenurile agricole din stînga Nistrului vor fi soluționate în timpul apropiat.

„Am văzut cu ochii mei că lucrurile se implementează. De aceea, credibilitatea tuturor părților pentru mine este înaltă. Iată de ce sînt gata să convoc o următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 în luna mai, dacă rezultatele vor fi atinse în următoarele săptămîni”, a anunțat oficialului.


„Sînt sigur că anul 2018 va fi unul istoric pentru procesul de reglementare transnistreană”, a conchis Frattini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?