X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Retragerea munițiilor din Transnistria, discutată de Dodon cu secretarul general al OSCE

18 sep. 2019,, 16:10   Politică
2147 1

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Thomas Greminger, secretar general al OSCE, care se află într-o vizită în țara noastră, notează Noi.md.

Oficialii au discutat despre consolidare a democrației, reglementarea problemei transnistrene, precum și asistența OSCE în procesul de retragere și distrugere a munițiilor ruse din Transnistria.

„Am salutat prezența înaltului oficial în țara noastră, subliniind că OSCE, în calitate de mediator, este un partener-cheie al Republicii Moldova în soluționarea diferendului transnistrean, precum și în oferirea asistenței și expertizei necesare în domenii legate de drepturile omului, statul de drept și societatea civilă

Am salutat angajamentul Slovaciei, care deține președinția în OSCE, de a oferi prioritate prevenirii, medierii şi atenuării conflictelor înghețate, și am exprimat gratitudine pentru disponibilitatea de a organiza în luna octombrie întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2” ”, a declarat șeful statului.

Șeful statului a mai vorbit despre politica ”pașilor mici” și progresele realizate pe 6 probleme din pachetul celor 8 puncte, propuse de instituția prezidențială în anul 2017 și Protocolul de la Berlin, semnat în 2016. Un succes semnificativ poate fi considerat faptul că, începînd cu 16 septembrie, oficialii moldoveni pot merge nestingherit în regiunea transnistreană în vizite private, a mai spus el.


Demnitarul a salutat inițiativa părții ruse de relansare a procesului de distrugere a munițiilor depozitate în localitatea Colbasna, și a calificat-o drept un pas bun în contextul reglementării politice a problemei transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?