X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Republica Moldova va găzdui anul viitor Summitul Comunității Politice Europene

4 dec. 2022,, 11:45   Politică
2423 0

Republica Moldova va găzdui anul viitor Summitul Comunității Politice Europene. Informația a fost confirmată astăzi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Subiectul a fost discutat cu miniștrii de externe, inclusiv procesul de organizare și modul în care această inițiativă comună poate fi dezvoltată în beneficiul cetățenilor pe continentul european.

„În aceste momente de cumpăna pentru țara noastră și regiune este mai important ca niciodată să ne asigurăm de sprijinul și solidaritatea partenerilor noștri - cei care susțin libertatea și europenitatea noastră”, a declarat Nicu Popescu.

Recent, șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat la Łódź, împreună cu miniștrii de externe și înalți oficiali din întreaga regiune OSCE la cel de-al 29-lea Consiliu al miniștrilor afacerilor externe, la invitația președintelui în exercițiu al organizației, ministrul afacerilor externe al Poloniei, Zbigniew Rau.

În fața celor 56 de state participante la OSCE, 11 parteneri pentru cooperare și mai mulți oficiali înalți din alte organizații internaționale, oficialul moldovean a susținut discursul național în care vicepremierul Nicu Popescu s-a referit la principalele teme de actualitate pentru securitatea în spațiul OSCE și viitorul organizației, precum și consecințele dramatice ale agresiunii ruse asupra Ucrainei și impactul pentru țara noastră în plan energetic și socio-economic.

Diplomatul moldovean a punctat că în pofida multiplelor provocări, Republica Moldova rămâne fermă pe drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană.

1
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?