X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Republica Moldova s-a alăturat apelului comunității internaționale la pace

23 feb. 2023,, 15:30   Politică
2444 0

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a participat la cea de-a 11-a sesiune specială de urgență a Adunării Generale ONU asupra Ucrainei, care și-a reluat lucrările la New York pentru a supune dezbaterilor și a adopta proiectul de rezoluție, co-autorat de Moldova şi intitulat „proiectul de rezoluție intitulat „Principiile Cartei ONU ce stau la baza unei păci comprehensive, juste și de durată în Ucraina.”

Secretarul de stat a reiterat angajamentul internațional al țării noastre de a asigura protecție refugiaților ucraineni, inclusiv prin activarea de către Guvernul Republicii Moldova a mecanismul de protecție temporară. De asemenea, a exprimat deschiderea Republicii Moldova de a continua oferirea sprijinului umanitar Ucrainei și facilitarea tranzitului de bunuri.

Oficialul a vorbit despre obligația - inclusiv morală - a comunității internaționale de a continua sprijinul pentru Ucraina și focusarea asupra necesității de a trage la răspundere agresorul pentru toate atrocitățile comise.

Diplomatul moldovean a menționat că Ucraina și întreaga comunitate internațională au nevoie de o modalitate sustenabilă de ieșire din acest război și a opinat că formula păcii propusă de către președintele Volodimir Zelensky este o inițiativă cuprinzătoare, ce are toate ingredientele necesare pentru instituirea unei păci durabile în Ucraina.

Diplomatul a reiterat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și a pledat pentru încetarea imediată a războiului.

2
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?