Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Republica Moldova este examinată în cadrul Evaluării Periodice a drepturilor omului ONU

28 ian. 11:15   Politică
1670

Delegația națională a Republicii Moldova participă în format hibrid în cadrul celei de-a 40-a sesiuni a Evaluării Periodice Universale a drepturilor omului (EPU) a Organizației Națiunilor Unite, la Geneva, în care are loc evaluarea situației drepturilor omului în Republica Moldova.

Pe durata întregului dialog interactiv, delegația Republicii Moldova va prezenta raportul național și va răspunde la întrebările statelor membre ale ONU.

Pentru țara noastră, EPU reprezintă un exercițiu de importanță majoră, avînd în vedere că are loc o dată la cinci ani, precum și în contextul angajamentelor internaționale ale Republicii Moldova pe dimensiunea drepturilor omului.

Evaluarea Periodică Universală este un proces unic, care implică o revizuire a evoluțiilor în domeniul drepturilor omului din toate statele membre ale ONU. Totodată, este un proces în care este implicat statul, sub auspiciile Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care oferă fiecărei țări posibilitatea de a informa ce acțiuni a întreprins pentru a îmbunătăți situația drepturilor omului și pentru a-și îndeplini obligațiile în acest domeniu.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав