X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Republica Moldova ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană în urma Summitului de la Vilnius

11 iul. 2023,, 08:45   Politică
2058 0

Participarea Republicii Moldova la summitul NATO de la Vilnius, demonstrează că țara noastră se află în vizorul Alianței Nord-Atlantice, și va primi sprijinul necesar pentru a contracara amenințările externe, a comentat pentru Radio Moldova, expertul de la București, Laurențiu Pleșca.

Potrivit analistului, nu este exclus faptul că țara noastră ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană, solicitate anterior de către autorități, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

“Vom obține mai mult sprijin politic, dar și militar prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, în care și Republica Moldova face parte. Desigur că Maia Sandu a reiterat de mai multe ori, că Republica Moldova are nevoie de un scut aerian. Se fac multe eforturi în această direcție. Desigur avem nevoie și de mai multe traininguri pentru militarii noștri, pentru că armata Republicii Moldova a fost neglijată în toți acești ani. În același timp, ne așteptăm la o susținere față de atacurile hibride îndreptate împotriva Republicii Moldova”, a afirmat Laurențiu Pleșca.

Amintim că la Summitul NATO de la Vilnius, Republica Moldova va fi reprezentată de către vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. În cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai statelor NATO și ai statelor partenere, Nicu Popescu va ține un discurs în care va prezenta viziunea autorităților țării noastre asupra evoluțiilor ce țin de securitatea regională, măsurile pe care Republica Moldova le întreprinde pentru contracararea provocărilor la adresa securității Republicii Moldova, precum și despre modalitățile de aprofundare a cooperării Republica Moldova-NATO.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere, se arată într-un comunicat al MAEIE.

4
1
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?