X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Republica Moldova ar putea avea un minister al energiei

8 dec. 2022,, 13:45   Politică
2673 0

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian spune că „se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie”, iar Guvernul lucrează la această sarcină.

În cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, deputatul PAS a fost întrebat dacă din mesajul președintei Maiei Sandu către Guvern „se solicită demisia domnului Spînu sau măcar reorganizarea Ministerului pe care acesta îl conduce și crearea unui minister al energiei”, transmite newsmaker.md.

„Într-adevăr se discută ideea de a avea un portofoliu pe energie pentru că e un subiect extrem de important și nici măcar nu în denumirea ministerului, dar cea mai importantă sarcină pe care o avem noi ca țară e securitatea energetică. Și, într-adevăr, e firească propunerea de a separa acest portofoliu”, a comunicat Radu Marian.

Întrebat dacă Andrei Spînu este de acord cu ideea de a separa Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și de a avea un minister aparte, responsabil de energie, Marian a spus: „Se discută. În momentul în care Guvernul pregătește o formulă, Guvernul lucrează la această sarcină a doamnei președinte și o să o prezinte în timp util”.

1
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?