Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Reprezentanții Transnistriei, propun consolidarea controlului la posturile din zona de securitate

17 mar. 2023,, 21:42   Politică
1822 0

Reprezentanții Transnistriei în Comisia unificată de control (CUC) propun consolidarea controlului la posturile din zona de securitate de pe Nistru.

Potrivit „INFOTAG”, ei au anunțat acest lucru în cadrul şedinţei CUC de joi.

Reprezentanții Transnistriei și-au motivat poziţia prin faptul că a fost împiedicat un „atac terorist” cu o tentativă de asasinat planificată asupra liderilor transnistreni și a delegației OSCE.

„Propunem o serie de activități pe care am dori să le desfășurăm în comun în cadrul CUC pentru a asigura securitatea comună, ca parte a stabilizării în continuare a situației. Una dintre măsurile pe care le propunem este întărirea controlului atît la posturile organelor de drept, cît și ale forțelor comune de menținere a păcii în vederea inspectării vehiculelor”, a declarat Oleg Beleakov, copreședintele CUC din partea Transnistriei.

Această propunere n-a fost susținută la ședință. Biroul pentru reintegrare a declarat din start că declarațiile Transnistriei despre atacurile teroriste care se pregătesc în regiune „sînt de natură speculativă”.

„Chișinăul a declarat în repetate rînduri despre necesitatea evacuării imediate și necondiționate a posturilor neautorizate din perimetrul zonei de securitate, iar consolidarea măsurilor de control la astfel de posturi ilegale va duce la încălcarea în continuare a drepturilor fundamentale ale cetățenilor, inclusiv a libertății de circulație în toată țara”, a subliniat Biroul pentru reintegrare.

4
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?