X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanții societății civile din Moldova s-au adresat liderilor occidentali: Armata rusă trebuie să plece de pe teritoriul Moldovei

8 ian. 2022,, 16:02   Politică
10598 153

În contextul negocierilor ce urmează să aibă loc la Geneva între Rusia și NATO, unde va fi discutată situația din Ucraina, foștii deputați, ambasadori și academicieni ai Moldovei au publicat o adresare către liderii occidentali, în care au cerut retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Scrisoarea este adresată președintelui american Joe Biden, Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg și președintelui Consiliului European, Charles Michel, relatează Noi.md .

"Președintele rus Vladimir Putin și oficialii săi vorbesc despre inacceptabilitatea ca securitatea unei țării să fie asigurată pe contul altor state. Suntem absolut de acord cu acest principiu, tocmai de aceea solicităm ca Rusia să-și retragă neîntîrziat, complet și necondiționat forțele armate de pe teritoriul Republicii Moldova, așa cum s-a angajat în cadrul OSCE, ONU și al altor organizații internaționale", se arată în document.

Pe pagina sa de Facebook, Iurie Rene, fost ambasador al Republicii Moldova în România, Serbia și Muntenegru; în Belgia și Luxemburg, precum și fostul șef al Misiunii moldovenești la NATO, a făcut apel către toată lumea să semneze adresarea. "Toți cei care consideră că armata rusă de ocupație este cel mai mare pericol pentru securitatea și existența Republicii Moldova pot semna această Adresare (in anexe). E suficient să subscrieți sau să dați un like pe pagina mea de Facebook. Doamne Ajută!", a scris el pe pagina sa de socializare.

Adresarea a fost semnată de 19 personalități importante ale țării, printre care compozitorul EugenDoga, fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Anatol Țaranu, precum și fostul șef al Misiunii R. Moldova pe lîngă NATO, Mihai Gribincea.

17
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?