Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Reprezentanții MAEIE au participat la segmentul de nivel înalt al Adunării Generale a ONU

23 sep. 2022,, 14:16   Politică
2936 0

În cadrul vizitei la New York, pentru participare la segmentul de nivel înalt al sesiunii a 77-a a Adunării Generale ONU, secretarul de stat, Ruslan Bolbocean, a realizat o serie de reuniuni și întrevederi bilaterale.

Secretarul de stat a avut o întrevedere cu Raouf Mazou, înalt comisar adjunct pe operațiuni al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) în cadrul căreia au fost prezentate evoluțiile situației de securitate în regiune și impactul asupra țării noastre.

Exprimînd apreciere pentru suportul UNHCR acordat țării noastre, a fost subliniată importanța continuării cooperării și mobilizării suportului partenerilor externi pentru a asigura un răspuns integrat la necesitățile persoanelor refugiate.

La evenimentul de marcare a celei de-a 30-a aniversări de la adoptarea Declarației privind drepturile persoanelor aparținînd minorităților naționale, etnice, religioase sau lingvistice, secretarul de stat a rostit discursul național, evidențiind că prin consolidarea relațiilor interetnice se creează condiții eficiente pentru participarea minorităților la viața politică și economică a țării.

La fel, secretarul de stat Ruslan Bolbocean s-a întîlnit cu Lisa J. Peterson, asistent principal adjunct al secretarului de stat al SUA, reprezentantă a Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncii. În cadrul discuțiilor oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea ultimelor evoluții în implementarea reformelor din țara noastră.


Oficialul moldovean s-a referit inclusiv la măsurile asumate la nivel legislativ pe avansarea în contracararea traficului de ființe umane și a fenomenului de violența împotriva femeilor, angajament asumat inclusiv prin ratificarea Convenției de la Istanbul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?