Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanții Institutului Diplomatic Bulgar, primiți la MAEIE

4 noi. 2022,, 16:29   Politică
1952 0

Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit vizită de lucru a reprezentanților Institutului Diplomatic a Ministerului Afacerilor Externe a Bulgariei (Български дипломатически институт/Bulgarian Diplomatic Institute), care au venit la Chișinău cu scopul de a implementa cea de-a II-a componentă a proiectului consacrat dezvoltării capacităților de instruire pentru Institutul Ddiplomatic al MAEIE pentru anii 2022-2023, elaborat cu sprijinul Oficiului pentru dezvoltare internațională a Ministerului de Externe bulgar.

Delegația bulgară a fost condusă de către Nikolay Krumov, director interimar al Institutului Diplomatic Bulgar, împreună cu Stefan Mladenov, colaborator a aceluiași institut și prof. dr. Ingrid Shikova, decanul facultății studii politice și UE din cadrul Universității din Sofia „St. Kliment Ohridski”.

În marja evenimentului, prof. dr. Ingrid Shikova, a vorbit tinerilor diplomați ai MAEIE experiența Bulgariei în parcursul acesteia de aderare la Uniunea Europeană, evidențiind dificultățile întîmpinate de către grupul de negociatori ai MAE bulgar în dialogul cu oficialitățile din cadrul diferitor structuri UE și recomandînd modalități de evitare a unor erori similare de către experții delegați de țara noastră. În acest sens, a fost reiterată importanța implementării cu rigurozitate a reformelor democratice la etapa preaderare, în special în domeniul justiției, anticorupție și respectării normelor de drept.

De asemenea, delegația bulgară a fost primită la MAEIE de către Sergiu Mihov, șeful direcției cooperare bilaterală, care a reiterat importanța asistenței din partea părții bulgare în pregătirea diplomaților de la noi din țară conform cerințelor stabilite în fișa postului și realităților existente la nivel internațional.


La finalul vizitei, a fost convenită continuarea cooperării în domeniul formării diplomatice a tinerilor angajați din cadrul MAEIE prin abordarea unor tematici de actualitate internațională și importanță regională cu impact asupra evoluțiilor din Republica Moldova, simultan cu efectuarea schimbului de experți dintre cele două institute care vor fi responsabili de elaborarea procesului respectiv de pregătire specială pentru activitatea serviciului diplomatic din țara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?