Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Replici dure între Caraman și Gavrilița: Avem un regim de dictatură

23 iun. 12:26   Politică
2829

Deputata BCS Diana Caraman acuză PAS de instituirea în țară a regimului dictatorial.

Acuzația a venit în contextul în care premierul Natalia Gavrilița a cerut în Parlament prelungirea stării de urgență, transmite Știri.md.

”La noi starea de urgență a mai fost introdusă înaintea războiului, nu știu care ar fi argumentul dumneavoastră privind prelungirea stării de urgență dacă nu ar fi situația aceasta. Totuși, potrivit standardelor, introducerea stării de urgență se impune în condiții anumite, în contextul în care Parlamentul, unde voi dețineți majoritatea, mi se pare că în situația de acum nu este nevoie de prelungire”, a declarat deputata.

De asemenea, aceasta a mai acuzat PAS de dictatură, după ce Guvernul a venit în ultima perioadă cu mai multe solicitări de instituire și de prelungire a stării de urgență. ”Nu vi se pare că odată cu venirea voastră la putere avem un regim de dictatură?”, i-a reproșat Caraman lui Gavrilița.

În replică, premierul Natalia Gavrilița a negat acuzațiile deputatei.


”Nu-mi rămîne decît să comentez că Moldova nu ar fi în prag de a primi statut de țară candidată la aderare la UE dacă ar fi un regim dictatorial. E o aberație, nu se referă la noi, este un comentariu internațional care este departe de democrație”, a declarat la rîndul său Gavrilița.

5

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав