Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Replici dure în Parlament, după ce BCS a depus o cerere prealabilă în adresa lui Grosu

23 iun. 12:59   Politică
1328

Astăzi, la ședința în plen a Parlamentului, deputații BCS au depus o cerere prealabilă în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu, prin care i-a fost solicitat exprimarea unor scuze publice deputaților din opoziție pentru atacurile aduse la ședința plenară din 16 iunie 2022.

De la tribuna Parlamentului, deputatul BCS, Vasile Bolea a făcut publică cererea prealabilă a fracțiunii BCS, menționînd că în acea ședință, speakerul Igor Grosu a răspîndit injurii, informații care nu corespund adevărului și declarații instigatoare la ură în adresa deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, ceea ce contravine Regulamentului Parlamentului, care interzice verbalizarea insultelor, amenințărilor sau calomniilor atît de la tribuna Parlamentului, cît şi din sala de ședințe.

În replică, deputatul PAS Dumitru Alaiba a declarat: „Cineva ne acuză de discurs de ură, dragii mei ăsta nu e discurs de ură, acestea sînt capete de acuzare.

Grosu nu a comentat acest lucru, doar a luat cererea prealabilă depusă în adresa lui.

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав