COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reniță comentează zvonurile despre posibila sa plecare din partid

Reniță comentează zvonurile despre posibila sa plecare din partid

Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, a declarat că tratează cu respect decizia colegului său Octavian Țîcu de a pleca din fracțiunea Platformei DA, or, spune el, e dreptul fiecărui deputat de a decide să procedeze cum îi dictează conștiința.

„E o decizie personală a domnului Țîcu, care-i aparține și pe care n-aș dori să o comentez. E dreptul dumnealui de deputat, de redutabil istoric, dar și de cetățean, să decidă cum e mai corect să procedeze conform convingerilor sale politice și cetățenești. În egală măsură respect dreptul oricărui deputat de a proceda în consecință. O echipă se creează și funcționează bine dacă toți participanții au obiective comune și respectă înțelegerile stabilite, sunt corecți și sinceri față de toți colegii, îi tratează cu respect și fără aroganță sau indiferentă, altfel aceasta nu funcționează. E un fapt arhicunoscut. Întotdeauna trebuie să respectăm diversitatea de opinii și de opțiuni, chiar dacă cu unele din acestea nu suntem de acord. Aceasta-i condiția esențială a democrației”, a comentat Iurie Reniță, solicitat de TV8.md.

În ceea ce privește eventuala intenție a sa de a lua exemplul lui Octavian Țîcu, Iurie Reniță spune: „În ce mă privește, mă grăbesc mai încet. Poate de undeva și vîrsta îmi dictează să procedez astfel. E un fel de festina lente!”, a spus deputatul.


Azi, după ce Octavian Țîcu și-a anunțat plecarea sa din fracțiunea Platformei DA, acesta a spus la o emisiune TV că Iurie Reniță și Lilian Carp ar putea fi următorii deputați din ACUM, care ar putea să procedeze la fel. La rîndul său, Lilian Carp ne-a zis că atunci cînd va lua o decizie, o va face publică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load