X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Renato Usatîi - proiectul politic al lui Plahotniuc de revenire la putere?

17 iun. 2019,, 12:13   Politică
10375 7

Ieri titlurile știrilor au scos în prim plan revenirea în țară a liderului ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi.

Acesta este acuzat de procurorii de la Chișinău că l-ar fi deposedat pe bancherul rus ,Gherman Gorbunțov, de pachetul majoritar, în valoare de peste 113,5 milioane de lei, la banca Universalbank, și ar fi comandat asasinarea lui.

Cu toate acestea, el a revenit în Moldova ca un “erou care vrea să salveze națiunea”. Astfel, cum se întîmplă într-un scenariu bine regizat, chiar la intrare în țară Usatîi a fost încătușat de procurori și escortat la sediul PCCOCS, iar cîteva ore mai tîrziu a fost eliberat.

Mai mult decît atît, procurorii au anulat mandatul de arest pe numele său.

Eliberarea lui Usatîi ridică mari semne de întrebare, ținînd cont că acesta promite multe în condițiile în care Moldova a fost deja eliberată de fostul regim, iar acest lucru nu este nici pe departe meritul lui.


După cum a declarat premierul Maia Sandu, trebuie să aflăm care decizie a procurorilor este greșită – cea din trecut, privund arestarea lui Usatîi sau cea de acum, privind eliberarea sa. "Atunci noi ar trebui să știm al cui ordin a fost, iar cei care l-au îndplinit trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii", a spus Maia Sandu. Mai mulți analiști, de asemenea, sînt de păprerea că funcționarii corupți folosesc această perioadă de tranziție, continuînd să lucreze în favoarea vechiului sistem.

Din aceasta rezultă că scenariul "Renato Usatîi - proiectul lui Vlad Plahotniuc", care chiar și departe de țară continuă să-și joace jocul și să conducă, de această dată din umbră, unii politicieni, este destul de real. Fără îndoială, eliberarea lui Renato Usatîi și închiderea dosarelor penale pe numele său demonstrează clar că spectacolul abia începe.

Trebuie de menționat faptul că unii experți sînt de părerea că după revenirea în Moldova, Usatîi va deveni principalul rival al lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale din 2020.

O fi acest personaj politic un nou proiect al lui Plahotniuc, care va încerca să fure electoratul PSRM? În curînd vom afla răspunsul.

Al doilea episod al fenomenului "Renato Usatîi - salvatorul națiunii" urmează...

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?