X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Renato Usatîi a depus o cerere la CEC. Cere excluderea unui candidat din cursa electorală

12 noi. 2020,, 10:20   Politică
4692 7

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) cererea de excludere a lui Igor Dodon din alegerile prezidențiale.

Acesta spune că vine cu această solicitare după ce la tipografia de stat Universul din centrul Capitalei au fost găsite mai multe ziare electorale care ar fi fost tipărite într-un tiraj mult peste cel declarat de Dodon.

Renato Usatîi acuză că Igor Dodon ar fi tipărit peste 2 milioane de ziare, iar cheltuielile pentru aceste servicii nu au fost incluse în rapoartele financiare depuse la CEC, ceea ce reprezintă o încălcare a legislației.

Reamintim că ieri, stafful candidatului independent la funcția de președinte Igor Dodon a condamnat acțiunile deputaților PAS, care au venit la editura „Universul”, unde erau tipărite ziare în susținerea lui Dodon. Potrivit echipei candidatului, aceasta a fost o „acțiune ilegală de blocare a materialelor cu caracter electoral, organizată de către reprezentanții oponentului”. De asemenea, purtătoarea de cuvînt a candidatului, Ludmila Muntean, a declarat că a sesizat instituțiile de drept pe acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?