Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Relațiile moldo-turce, în trend ascendent

25 apr. 2018,, 08:51   Politică
4003 0

Relațiile moldo-turce se află într-un trend ascensiv de dezvoltare în plan politic, comercial-economic, social, cultural, existînd potențial suficient pentru extinderea și aprofundarea lor pe toate dimensiunile, notează Serviciul de presă al MAEIE, citat de Noi.md.

Constatările au fost făcute de miniștrii afacerilor externe ale celor două state, Tudor Ulianovschi și Mevlüt Çavuşoğlu, în cadrul întrevederii de la New York, unde șefii diplomațiilor de la Chișinău și Ankara participă la Reuniunea de nivel înalt a Adunării Generale ONU privind construcţia păcii durabile.

În cadrul întrevederii, Tudor Ulianovschi și Mevlüt Çavuşoğlu, au trecut în revistă relaţiile excelente de cooperare moldo-turcă, menţionînd interesul comun pentru dezvoltarea acestora în diverse domenii, atît în plan bilateral, cît şi multilateral. În context, cei doi miniștri au menționat că un pas important în direcția respectivă sînt și consultările politice interministeriale, la nivel de secretari de stat, care au avut loc la Ankara în perioada 23-24 aprilie curent.

Referindu-se la aspectele extinderii relațiilor bilaterale, miniștrii Ulianovschi și Çavuşoğlu au exprimat disponibilitatea ambelor părţi pentru intensificarea acestora prin realizarea unor acțiuni în ambele state. În context, interlocutorii au punctat un şir de evenimente planificare pentru 2018, accentul fiind pus pe vizita oficială în ţara noastră a preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, în cadrul căreia s-a propus semnarea Declaraţiei privind stabilirea unui parteneriat strategic între Republica Moldova şi Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?