X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Relaţiile moldo-lituaniene au fost discutate la Vilnius

20 iul. 2018,, 13:42   Politică
2267 0

Consolidarea dialogului politic bilateral, afacerile europene, cooperarea în cadrul organizațiilor internaţionale, evoluțiile ce țin de procesul de reglementare a conflictului transnistrean și aspecte ale securității regionale au figurat pe agenda consultărilor politice moldo-lituaniene, relatează Noi.md.

Întîlnirea a fost condusă de secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos, și viceministrul Afacerilor Externe, Darius Skusevičius.

Secretarul de stat Carolina Perebinos a evidențiat importanţa susţinerii de către Lituania a parcursului european al Republicii Moldova şi realizării reformelor structurale în ţara noastră în conformitate cu angajamentele asumate prin Acordul de Asociere RM-UE. La rîndul său, viceministrul Darius Skusevičius a ţinut să confirme disponibilitatea Guvernului lituanian de a sprijini în continuare cauza europeană a Republicii Moldova și eforturile autorităţilor de la Chişinău de modernizare a ţării, prin acordarea asistenţei şi expertizei necesare.

Secretarul de stat Carolina Perebinos a relatat, de asemenea, despre eforturile depuse de autorităţile de la Chişinău în vederea identificării unei soluții cuprinzătoare și durabile în cadrul negocierilor în formatul „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova și adoptării unui statut special pentru regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?