COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Relațiile moldo-franceze, puse în discuție la Parlament

Relațiile moldo-franceze, puse în discuție la Parlament

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, în dimineața zilei de astăzi, cu delegația Grupului de prietenie Franța-Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze, comunică Noi.md.

Delegația se află în Republica Moldova la invitația speakerului Zinaida Greceanîi și este condusă de Jean-Michel Mis, Președintele Grupului de prietenie Franța-Moldova, membru al Comisiei pentru legi constituționale, legislație și administrare generală.

Participanții la discuții au făcut un schimb amplu de opinii privind relațiile moldo-franceze pe mai multe dimensiuni și oportunitățile de extindere a acestora.

Speakerul a remarcat buna colaborare comercial-economică, în Moldova activînd peste 200 de întreprinderi cu capital francez, dar și cea interparlamentară și umanitară, inclusiv pe filiera francofonă.

Zinaida Greceanîi a reiterat interesul autorităților pentru dinamizarea cooperării cu Franța în toate domeniile, inclusiv cel investițional, subliniind angajamentul ferm pentru protejarea investițiilor străine.

La rîndul său, Jean-Michel Mis a relevat despre disponibilitatea Republicii Franceze pentru avansarea relațiilor cu țara noastră prin identificarea de noi elemente de cooperare care să asigure o mai mare proximitate și eficacitate pentru cetățeni. În acest sens, Jean-Michel Mis și Zinaida Greceanîi ai exprimat poziția comună privind utilitatea intensificării raporturilor moldo-franceze la nivel regional.

De asemenea, deputatul francez a accentuat susținerea pentru realizarea reformelor implementate de coaliția de guvernare a Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load