Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Relațiile comercial-economice dintre Moldova și România, discutate la Chișinău

6 aug. 2020,, 10:44   Politică
3562 2

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

Subiectul discuției a vizat evoluția relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru țara noastră nu doar pe filiera de cooperare economică, dar şi prin sprijinul acordat în cele mai dificile situații. Chiar și acum, în perioada pandemiei de COVID-19, România a fost alături de noi cu un suport în valoare de 3,5 milioane euro, fapt pentru care vreau să aduc sincere mulțumiri Guvernului romîn”, a menționat ministrul Railean.

Daniel Ioniță a menționat că Republica Moldova poate miza pe suportul Guvernului României în realizarea obiectivelor propuse.

Părțile au mai discutat despre realizarea proiectelor de infrastructură în sectorul energetic, în special pe segmentul de interconexiuni, în domeniul atragerii investițiilor în sectorul industriei, colaborarea în cadrul diverselor proiecte transnaționale.


În Republica Moldova activează 1709 de întreprinderi cu capital românesc. Investițiile în capitalul social au însumat 3,831 miliarde lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?