X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Regretul lui Slusari de cînd a făcut coaliție cu socialiștii și legătura cu Plahotniuc

8 noi. 2019,, 09:42   Politică
5716 7

Cel mai mare „regret politic” al deputatului de la Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, este că nu a reușit să convingă socialiștii, dar și pe ceilalți colegi din majoritatea parlamentară „să valorificăm la maximum Declarația privind statul capturat”.

„Regret că n-am evitat tot felul de concursuri și n-am mers pe calea unor legi speciale, limitate în timp, care le-ar oferi Parlamentului și Guvernului unele atribuții extinse în ceea ce ține de curățarea celor mai importante autorități statale. Nu poți face reforme întru-un stat profund capturat cu metodele tradiționale și în mănuși albe. Mai mult ca atît, în genere trebuie de scos mănușile”, crede Slusari, scrie Ziarul Național.

Vicepreședintele de Parlament crede că actuala majoritate parlamentară a pierdut, în mai multe domenii, timp valoros.

„Dar mai bine tîrziu, decît deloc. Plahotniuc nu în zadar a început capturarea statului cu tranzacționarea procurorului general. Fără justiție liberă și independentă, orice altă reforma nu va aduce efectul scontat. Loc de compromis aici nu există!”, a adăugat Slusari.

Amintim că Parlamentul se întrunește în după-amiaza zilei de astăzi pentru a decide soarta Guvernului Sandu, dar și a majorității parlamentare, după ce Cabinetul de miniștri și-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii, spre nemulțumirea socialiștilor și a lui Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?