Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Reformele inițiate în sistemul de justiție, apreciate de Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas

21 iun. 2022,, 07:14   Politică
2930 0

În cadrul vizitei de două zile pe care o întreprinde la Bruxelles, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, informează Noi.md.

Potrivit ministrului Sergiu Litvinenco, oficialul european ne-a asigurat că avem foarte mulți prieteni în rândul membrilor Uniunii Europene, iar o susținere atât de mare din partea statelor UE, cum este pentru Republica Moldova, nu a văzut demult. Mai mult, a menționat că este meritul reformelor inițiate și a curajului manifestat de până acum de către actuala guvernare. „Din spusele domnului Schinas, avem toate „ingredientele” necesare unui stat pe cale de a deveni membru al UE, iar accentul se va pune pe reforma justiției și rezultatele concrete obținute în lupta cu corupția”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției l-a informat pe Vicepreședintele Comisiei Europene despre reforma sistemică a justiției pe care am început-o, pre-vetting, reforma Curții Supreme de Justiție, modificările legislative care vor permite condamnarea în lipsă a celor care fug de justiție, dar și aplicarea mecanismului de confiscare extinsă a averilor obținute ilegal.

Înaltul oficial a remarcat dorința noastră sinceră de a schimba lucrurile în sistemul de justiție, de a recăpăta încrederea cetățenilor noștri în actul de justiție și în instituțiile din Republica Moldova.

În contextul discuției, Margaritis Schinas a reiterat aprecierea UE față de solidaritatea și generozitatea de care dă dovadă țara noastră, găzduind și ajutând un număr foarte mare de refugiați din Ucraina. Acesta a declarat că este un susținător puternic al Republicii Moldova și în curând va întreprinde o vizită în țara noastră.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?