Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Recomandarea lui Dodon pentru Chicu: Guvernul va reveni la practica de acum 10 ani

15 ian. 2020,, 13:00   Politică
3892 2

După încheierea ședinței, președintele Igor Dodon a anunțat că Guvernul Chicu va relua mecanismul de acum 10 ani, practicat de fostul guvern al Zinaidei Greceanîi, în timpul guvernării PCRM, de monitorizare săptămînală a prețurilor.

"Am discutat referitor la monitorizarea evoluției prețurilor. Sîntem în economie de piață. Regulile spun că piața dictează prețurile. Dar asta nu înseamnă că guvernul, statul nu trebuie să se implice în tot ceea ce ține de monitorizarea prețurilor. Avem o experiență foarte bună: atunci cînd în guvernul doamnei Greceanîi, fiind prim-viceprim-ministru, am gestionat acest proces împreună cu domnul Chicu, la acea etapă", a declarat președintele Dodon, notează Noi.md cu referire la sputnik.md.

El l-a rugat pe prim-ministrul Chicu să revină la practica de acum 10 ani.

"Rog să reveniți la acel mecanism, cînd săptămînal, la nivel de prim-viceprim-ministru sau la nivel de prim-ministru se făcea o analiză detaliată a dinamicii săptămînale a prețurilor pe toate tipurile de produse în Republica Moldova, dar cu accentul pe produsele sociale", a declarat Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat că mecanismul de acum 10 ani de monitorizare a prețurilor va fi restabilit. El însă a ținut să precizeze că monitorizarea evoluției prețurilor nu înseamnă controlul statului asupra lor.


"Este important ca toți să înțeleagă, inclusiv cei care au venit și au promis să consolideze economia de piață din Republica Moldova, că noi sîntem într-o economie de piață, prețurile sînt libere, noi tindem spre liberalizare, este important ca organele statului, inclusiv consiliul concurenței să nu admită înțelegeri de cartel, dar prețurile le stabilesc agenții economici", a precizat el.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?