Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Recean: „Statutul de țară candidat se datorează inclusiv efortului considerabil al societății civile”

8 iun. 08:45   Politică
2047 1

Șeful Executivului a participat la cea de-a IV-a ediție a Galei Societății Civile, un eveniment care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ al țării noastre și este organizat anual, începînd cu 2018, de către Delegația Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre rolul considerabil al societății civile pentru obținerea statutului de țară candidat, dar și pentru fortificarea proceselor democratice din țara noastră, notează Noi.md.

„Cetățenii Republicii Moldova au transmis un mesaj clar proeuropean, au hotărît că locul Republicii Moldova este, fără îndoială, în Uniunea Europeană, în rîndul statelor care susțin și cred în proiectul european. Ei au demonstrat că își doresc să se implice activ în apărarea statului de drept. Societatea civilă și-a asumat rolul de gardian al democrației în toți acești ani. Faptul că sîntem aici, avînd statutul de țară candidat, se datorează inclusiv efortului considerabil și consistent al societății civile”, a spus premierul Dorin Recean.

La rîndul său, șeful Delegației UE la Chișinău s-a referit la prioritățile de cooperare cu organizațiile societății civile.

„Delegația Uniunii Europene depune eforturi pentru a ajunge inclusiv la asociațiile ce activează la firul ierbii, pentru a fi cît mai aproape de cetățeni și de comunitățile locale. În perioada imediat următoare, ne propunem să creștem sprijinul nostru pentru societatea civilă. Vom continua să investim în servicii sociale mai bune, în antreprenoriatul social și proiecte pentru promovarea bunei guvernări. Suntem mîndri de faptul că, alături de dumneavoastră, sîntem prezenți în multe din localitățile Republicii Moldova și că reușim să punem umărul la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.


De asemenea, șeful Guvernului a felicitat laureații premiați la cele șapte categorii, subliniind că segmente importante din societatea civilă se implică acum pentru a proteja spațiul nostru informațional, pentru a crește economia, pentru a promova inovația, egalitatea de gen sau pentru a consolida încrederea pe ambele maluri ale Nistrului.

În cadrul celei de-a patra ediții a Galei Societății Civile, desfășurate la Chișinău, diferite organizații din regiunile țării au fost premiate pentru activism în identificarea soluțiilor pentru cele mai stringente probleme la nivel local și național.

2
0
1
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?