Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Recean s-a întîlnit, la Guvern, cu președinții de raioane

17 mai. 2023,, 21:20   Politică
2686 0

Premierul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere la Guvern cu președinții de raioane din toată țara.

Șeful Executivului a menționat că autoritățile rămîn concentrate pe avansarea procesului de integrare europeană, menționînd că accesul la fondurile europene ajută Guvernul să-și atingă obiectivele prioritare - asigurarea dezvoltării regionale și sporirea calității serviciilor oferite cetățenilor.

„Cea mai mare creștere economică și bunăstare începe în etapa de preaderare a țării, atunci cînd se investește în infrastructura drumurilor, în educație și în infrastructura socială. Guvernul va rămîne alături de dumneavoastră și va interveni, ori de cîte ori va fi nevoie, pentru a vă ajuta să depășiți gradual dificultățile pe care le întîmpinați. Avem, împreună, obligația de a aduce Europa acasă, de a construi o țară cu cetățeni prosperi și instituții puternice”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Președinții de raioane au abordat mai multe probleme, între care salarizarea, inclusiv în domeniul asistenței sociale, infrastructura locală, delimitarea masivă și selectivă a bunurilor imobile - proprietate publică. În același timp, a fost discutată posibilitatea extinderii programului „Satul European” pentru administrația publică locală de nivelul doi.

Președinții de raioane au vorbit despre problemele financiare cu care se confruntă și au cerut sprijinul financiar al guvernului, pentru acoperirera deficitului bugetar la nivel local. Potrivit aleșilor locali, golurile în bugete s-au format după majorarea salariilor bugetarilor și creșterea tarifelor la serviciile comunale.

1
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?