Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Recean: Optăm pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean

22 feb. 2023,, 06:45   Politică
4799 0

Republica Moldova rămîne fidelă principiului de soluţionare a conflictului transnistrean exclusiv pe cale paşnică.

Potrivit Infotag, acest lucru l-a declarat premierul Dorin Recean, răspunzînd la o întrebare a jurnaliştilor despre ce a avut în vedere prin "demilitarizarea regiunii".

"Moldova este implicată într-un proces care presupune o soluţionare exclusiv paşnică a problemei transnistrene. Aceasta înseamnă că Rusia trebuie să-şi retragă trupele, să-şi evacueze armele şi muniţiile. Rusia s-a angajat să facă acest lucru de mai multe ori. Trebuie să ne asigurăm că Rusia îşi respectă promisiunile. Asta înseamnă demilitarizarea", a spus el.

Referindu-se la posibile scenarii de destabilizare a situaţiei din Moldova de către forţele proruse, Recean a spus că astfel de scenarii există, dar că autorităţile competente sînt pregătite pentru asemenea provocări.

Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a recomandat autorităților moldovene să manifeste prudență în evaluarea reglementării transnistrene și în legătură cu forțele de menținere a păcii ruse. El a menționat că Federația Rusă rămîne o parte responsabilă în problema reglementării transnistrene și continuă să îndeplinească funcții relevante în această direcție.


După cum s-a raportat anterior, președintele rus Vladimir Putin a oprit astăzi decretul de acum zece ani privind politica externă a Rusiei.

Este indicat faptul că această decizie vizează protejarea intereselor Rusiei în fața schimbărilor semnificative în relațiile internaționale.

În același timp, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că în curînd Kremlinul va publica un nou concept de politică externă a Rusiei.

8
0
2
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?