X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Recean în parlament: ”Guvernul nu poate să meargă în întîmpinarea criminalilor”

30 mar. 2023,, 15:05   Politică
4225 1

În condițiile economice complicate, Guvernul face tot posibilul pentru a asigura stabilitatea și siguranța populație și nu va merge în întîmpinarea criminalilor.

Declarațiile au fost făcute de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, în plenul Parlamentului.

Reacția vine după ce unele voci au spus că de fapt prin prelungirea stării de urgență se vrea limitarea dreptului la a protesta a populației.

”Poliția a lăsat pe toată lumea să scandeze, să protesteze, chiar dacă protestele au fost plătite oamenii au avut posibilitatea să protesteze. Ei au avut toate posibilitățile chiar dacă finanțarea era ilegală, toată lumea a avut posibilitatea să protesteze cu pancarte cu figurine. Că nu toată lumea a respectat decența, în condițiile în care cresc prețurile, în condițiile în care crește inflația noi înțelegem nemulțumirea, dar vreau să spun că Guvernul a mers în întîmpinarea cetățenilor, dar Guvernul nu poate să meargă în întîmpinarea criminalilor”, a spus Recean.

De menționat că în aceste momente, premierul se află în plenul parlamentului și cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, începînd cu 5 aprilie curent.


Premierul a declarat că prelungirea stării de urgență este absolut necesară, inclusiv din cauza faptului că Republica Moldova se confruntă în continuare cu elemente ale unui război hibrid, menit să ne împiedice să fim o țară liberă, integrată în Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de premierul țării Dorin Recean în plenul Parlamentului, acolo unde șeful Executivului cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.

„Sîntem supuși constant atacurilor hibride din partea grupării pentru hoție și război care are o misiune clară - să aducă destabilizare în Moldova. Scopul lor este să organizeze haos. Am observat reluarea cu tentative și mai brutale de destabilizare, a așa numitor proteste plătite în luna martie”, a declarat prim-ministrul.

Șeful Executivului a dat asigurări că autoritățile statului vor continua să asigure pacea și liniștea din societate, iar cei care participă la astfel de provocări vor suporta consecințe.

7
0
0
0
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?