Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Recean: Acordul cu MGRES va genera întotdeauna incertitudine

31 mar. 2023,, 09:35   Politică
2535 0

Relațiile cu Hidrocentrala Moldovenească (MGRES, prin care Moldova suplinește cea mai mare parte a deficitului de energie electrică) vor fi întotdeauna imprevizibile.

Declarația o face premierul Dorin Recean, transmite infotag.md.

„Avem foarte multă incertitudine cu furnizarea de energie electrică. Din două motive. În primul rînd, pentru că nu avem capacitate suficientă pentru producția internă.

Autoritățile anterioare ar trebui să răspundă la întrebarea, de ce, cînd MGRES este situat în teritoriul necontrolat, nu s-au ocupat de creșterea producției interne? În al doilea rînd, în condițiile în care Rusia bombardează infrastructura energetică a Ucrainei, de multe ori trebuie să acționăm în regim manual”, a spus Recean.

Potrivit acestuia, acordul cu MGRES va purta mereu incertitudine.


"Chiar și astăzi, cînd negociem pentru a obține cel mai favorabil tarif. Dar guvernul va face tot posibilul pentru a asigura stabilitatea", a asigurat premierul.

Răspunzînd la întrebarea dacă guvernul este pregătit ca Rusia să lase Transnistria fără gaze, el a răspuns că este „pregătit pentru orice provocare și pentru orice scenariu”.

Recean este încrezător că, datorită instrumentelor pe care starea de urgență le oferă autorităților, guvernul reușește să acționeze rapid și să se adapteze la condițiile în schimbare din sectorul energetic.

4
1
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?