Recean a explicat de ce Guțul nu se află în componența Guvernului

17 sep. 11:15   Politică
5581 1

Bașcanul Găgăuziei, Eugenia Guțul, nu va deveni membru al Guvernului Republicii Moldova atîta timp cît va fi urmărită în dosare penale.

Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul emisiunii Secretele Puterii, transmite rupor.md.

Premierul a comentat și criza politică din Găgăuzia, unde componența Comitetului Executiv nu poate fi aprobată pentru a doua oară.

"Avem toate instrumentele necesare pentru a aduce claritate în ceea ce privește legitimitatea bașcanului. Există dosare penale, ele sînt în curs de desfășurare. În primul rînd, trebuie să o clarificăm. În plus, sînt încă nehotărâți acolo. Sarcina guvernului este să aibă grijă de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv de Găgăuzia", a declarat Recean.

Potrivit legii, Maia Sandu trebuie să semneze un decret de numire a noului bașcan al Găgăuziei în calitate de membru al guvernului. Anterior, președintele a declarat că "atunci cînd există suspiciuni că cineva este membru al unui grup criminal sau acționează în interesul altui stat, în acest caz trebuie să investigăm puțin situația și nu există niciun motiv să ne grăbim să luăm o decizie".


7
0
0
3
58

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?